Alla kan förÀndra vÀrlden

Det gÀller Àven dig!

Om det hÀr Äret var ditt sista,

Hur skulle du dÄ leva det?

Kanske skulle du upptÀcka vÀrlden. Kanske skulle du tillbringa mer tid med din familj och dina vÀnner. Kanske skulle du försöka göra skillnad och strÀva mot en bÀttre vÀrld.
Vi kom fram till att vi ville göra ALLT DETTA – och göra det NU!

DoGoodNow Ă€r ett socialt initiativ – genom volontĂ€ra projekt vill vi ge vĂ„rt bidrag till vĂ€rlden och till oss sjĂ€lva.

Vi vill nÄ ut med budskapet att det inte behöver vara sÄ svÄrt att förÀndra eller hjÀlpa. Jag Àr bara en mÀnniska med en familj som mÄnga andra, med lÀngtan, önskningar, kÀnslor, vardag, uppgÄng och nedgÄng.
Ingen kan göra allt men alla kan göra nÄgot!

Ulrika Lorenz

Grundare av DoGoodNow

VĂ€lkommen att dela vĂ„r senaste dröm och projektet ”empowerment – over-pity” i Nepal, med syfte att stoppa mĂ€nniskohandel för kommersiella och sexuella Ă€ndamĂ„l.

Vi bygger ett tryggt och sÀkert hem, ett transithem, och erbjuder utbildning, medicinsk vÄrd och traumateerapi för unga flickor som rÀddats frÄn, eller löper risk att sÀljas till bordeller eller till slavliknande arbeten.

Arkitekt Sara Pinto har pÄbörjat den första byggplanen tillsammans med Helena Nyhlén, vÄr projektledare. Byggnaden ska stÄ pÄ en stor tomt (32.000 kvm) i de sydöstra förorterna till Katmandu. Vi Àr sÄ spÀnda att fÄ starta bygget och lÀgga de första tegelstenarna pÄ plats!

Real solutions. Not Pity!

Transithemmet kommer att drivas av den ideella organisationen ABC Nepal (http://abcnepal.org.np/wp/), som DoGoodNow sponsrar sedan 2010. ABC Nepal har redan idag ett hem för 27 flickor i nÀrheten. VÄrt bygge kommer att ge dem möjlighet att erbjuda fler flickor stöd samt bÀttre utrymme till studiero för att de ska tillgodogöra sig utbildningen som krÀvs för att bli sjÀlvstÀndiga och sjÀlvförsörjande.

Sedan 2010 har vi Ärligen donerat 200tsek till ABC Nepal. Dessa pengar gÄr till följande:

10 flickor fÄr: bostad, mat, skolavgifter, uniformer, skolmaterial och kurslitteratur, traumaterapi, hÀlsokontroller (övriga 17 barn pÄ hemmet fÄr stöd frÄn andra bidragsgivare, FN och Nepals regering)

Lön och lagstadgad pension till koordinator pÄ hemmet som har hand om 27 barn.

Informationskampanjer för att varna andra barn och förÀldrar, bla genom utomhusteater (s.k Street Drama) och skolkampanjer.

ErsÀttning till tvÄ personer som regelb kontrollerar dokument pÄ förbipasserande vid den öppna grÀnsen mellan Nepal och Indien, Brijatnagar, för att identifiera misstÀnkt mÀnniskohandel med minderÄriga.

Vi strÀvar ocksÄ efter att sprida information och medvetenhet om mÀnniskohandel till det stora antalet turister som reser till Nepal för att vandra och utforska bergen. Normalt stannar dom ett par nÀtter i Katmandu innan de Äker till Himalaya. DÀrför kommer vi ocksÄ bygga ett DO GOOD NOW vandrarhem och Informationscentrum.

Vandrarhemmet kommer att drivas av ABC Nepal och pengarna kommer gÄ direkt tillbaka till organisationen och komma flickorna till godo. Genom att driva detta B&B fÄr flickorna ocksÄ en möjlighet att lÀra sig hur man jobbar inom turistsektorn, vilket kommer att ge dem en mycket bra förutsÀttning för framtiden. I trÀdgÄrden kommer ABC Nepal att ha möjlighet att odla grönsaker som de kan anvÀnda i det egna köket eller sÀlja pÄ marknaden. B&B och trÀdgÄrden kommer att skapa möjlighet för ABC Nepal att bli mer sjÀlvförsörjande Àn vad de Àr idag.

Vi samarbetar ocksÄ med trekkingorganisationen Shambala Trekking (https://www.shambhalatrekking.com.np/) för att genom dem ocksÄ informera om trafficking.

Medlidande hjÀlper2 inte.

Verkliga lösningar Àr det som hjÀlper!

De personer vi stödjer Àr starka.
De Àr motstÄndskraftiga och överlevare.
De behöver inte vÄrt medlidande.
De behöver hÄllbara och lÄngsiktiga lösningar.

Vi bjuder in dig att, via vĂ„rt 90-konto, stödja oss att finansiera “Safe home” och av vĂ„rt “Bed & Breakfast”, samt fortstatt bidrag till ABC Nepals verksamhet 

GĂ„ med i Empower-over-Pity

Bankgironummer 900-6875
Swish 1234007126