VÅRT TEAM

Ulrika

Grundare och kreativ motor

Jag är mamma till fyra underbara individer och en entreprenör som älskar att bygga värde genom att göra affärer och investeringar. Hållbara lösningar och investeringar som har en positiv inverkan på samhället ligger mig varmt om hjärtat. Det som inspirerar mig mest är att träffa människor och få höra deras livshistorier.

Do Good Now är min hittills bästa investering, från vilken avkastningen är icke-monetär och ofta indirekt. Just nu tar sig människor rätten att sälja en annan människa och att investera i utbildning och andra aktiviteter för att reducera efterfrågan på människohandel för kommersiella och sexuella ändamål är det bästa vi kan göra. Fler barn måste få möjlighet att vara just barn.

Eva

Programledare och koordinator

Jag är beteendevetare i grunden, och har jobbat med affärsutveckling under många år. Nu är jag precis i startgroparna med att starta mitt eget bolag inom design och arkitektur av kommersiella fastigheter. Jag i Stockholm med min man och mina tre barn.

Mina barn är nu nästan vuxna och jag känner att jag har mer tid och energi för att engagera mig i att försöka göra gott, inte bara för mig och min familj men också för andra. Ulrika och hennes organisation, Do Good Now, drivs av samma syn på världen som jag och har gett mig möjligheten att engagera mig och arbeta handfast med dessa frågor. Jag har helt tagit till mig Ulrikas uttryck “It´s time we take human rights to a new level and start talking about human responsibility”.

Matilda D

Praktikant
Jag brinner för att vilja göra världen till en bättre plats för alla människor. Jag började studera i Växjö på ett program som heter Freds- och utvecklingsstudier 2019 och läser nu min sista termin. Jag är oerhört glad att jag fått den här möjligheten att praktisera på Do Good Now under hösttermin 2022. Jag försöker alltid hjälpa folk som har behov av det och jag hoppas att jag kan fortsätta med det även här under min praktiktid.

Det är lätt att bli överväldigad av allt det hemska som händer i världen och inte se någon väg framåt. Men det går att vända. Trots att det finns mycket hemskt i vår värld så finns det lika mycket om inte mer som är gott. Nu läggs mycket fokus på de negativa nyheterna och visst är det viktigt att få höra dessa men det är desto mer betydelsefullt att lägga fokus på de positiva nyheterna.

Många har en oklar eller missförstådd bild av begreppet människohandel/trafficking. På denna praktikplats hoppas jag kunna sprida mer information om detta viktiga ämne. Jag tror att denna praktik kommer ge mig nya kunskaper som kommer följa med mig för all framtid och hoppas att jag kan bidra med att informera och hjälpa folk som är i riskzonen eller har varit med om människohandel.

Trafficking är något som ingen ska behöva uppleva!

Matilda F

Praktikant

Jag studerar kandidatprogrammet mänskliga rättigheter vid Lunds universitet. Detta är min femte termin på programmet. Jag har alltid haft ett stort intresse för mänskliga rättigheter och engagerade mig redan som 10 åring i en NGO. Att få använda min kunskaper som jag endast fått tillämpa i teorin tidigare men nu kunna verkställa i praktiken också med DGNs arbete är både spännande och roligt. Under min tid hos DGN ser jag fram emot att utveckla min lärdom om mänskliga rättigheter och framförallt människohandel.

Det kunskaper jag kommer få från DGN kommer jag med all förmodan ta mig igenom hela livet. Både yrkesmässigt men även på ett personligt plan.

Olivia

Eventkoordinator och podcastansvarig

Tack vare min mammas engagemang, passion och envishet, och min pappas stöd och kärlek till att resa, så har jag haft privilegiet att se många delar av världen. Delar som ofta är mycket annorlunda jämfört med Stockholm. Min förståelse för olika kulturer och orättvisor baserade på var du bor, gav mig insikt i att jag har ett ansvar att göra vad jag kan för att bidra till arbetet för mänskliga rättigheter.

Utöver vårt pågående projekt i Nepal, så skulle jag vilja fokusera mer på problem i Sverige, som är relaterade till människohandel. Det är ett större och mer organiserat problem än de flesta av oss tror, då det är dolt och Sverige är så politiskt korrekt på ytan. Jag skulle vilja lära mig mer om de senaste inom detta område genom samarbete med polis och myndigheter. Jag vill även titta djupare på juridiska frågor gällande porrindustrin.

Denise

Eventkoordinator och copy writer

Som Ulrikas yngsta dotter har jag fått möjligheten att på nära håll följa min mors strävan att skapa en positiv förändring i världen. Jag har vid flera tillfällen fått möjlighet att hjälpa till praktiskt med ett flertal olika projekt, både genom att uppträda på en turné längst svenska västkusten för att sprida kunskap om människohandel, att flyga till Nepal för att söka efter mark för att bygga ett nytt barnhem, eller genom att helt enkelt hålla upp olika föremål på en auktion till förmån för behövande. När jag inte hjälper till på Do Good Now så skriver jag låtar och läser filosofi. Jag hoppas att i framtiden ha möjlighet att bidra finansiellt till välgörenhetsprojekt, men just nu är jag mycket glad över att få hjälpa mamma och se Do Good Now växa och expandera som en filantropisk organisation.

Vi är en ideell organisation där alla jobbar ideellt eller, i vissa fall, till en mycket reducerad ersättning.

Vill du bli en av oss? Läs mer här!